Hoe een toxische persoon te herkennen en doorzien

Waarom je zorgvuldig te werk moet gaan bij het uitkiezen van een relatie uit zorg voor je hond. 

Voordat je weet zit je, samen met je hond in een gewelddadige relatie. En het begon zo mooi en veelbelovend. voorzichtigheid is geboden.

Hoe herken je een toxische persoon voordat het te laat is? 

Want deze kunnen grote emotionele en psychisch schade toebrengen bij mens en hond. 

Het begint met overdreven rozen of andere geschenken en aanbidding. Je bent het helemaal! Meteen. Niet omdat je gerespecteerd wordt, maar om je te winnen voor zijn /haar gewin. Vertrouwen kopen als het ware. En dan wanneer je het  gevoel hebt, "hij moet de ware zijn of hij houdt echt van mij" zit je gevangen. Dan laat hij een andere kant zien, een donkere kant, met meestal veel geweld, verborgen agressie, leugens en zieke controle. Deze kant komt boven wanneer jij je aandacht weer meer op jezelf terug legt, of op je werk of vrienden. Kortom: Hij./zij is niet meer zo belangrijk en dat kan deze persoon ziekte niet hebben. En dan ontstaan er geweld, woordenwisselingen (waarvan jij of de hond als  dader wordt aangewezen) De  meest kwetsbare plekken worden gekleineerd, stukgemaakt, vernederd. Jij bent het zelf schuld... je gaat het geloven...  En dan als je jezelf klein genoeg voelt, gaat de aandacht weer naar hem, want je wilt geliefd zijn. Daar maakt hij/zij misbruik van. 

Deze mensen zoeken ingangen. Zich met jou en je hond te verbinden. Opeens houden ze van honden, daarmee kunnen ze ons verleiden. Maar ze houden niet van honden. Het is een leugen. het is fake. De hond merkt dat ook. Dat blijkt later als hij niets van je hond moet hebben en geen rekening met hem houdt maar hem tot last is en zelfs de hond fysiek pijn doet.  Wees alert. Praat het niet goed.  Het komt heel veel voor!  Tip: Grenzen stellen en op eigen verantwoordelijkheid wijzen is een allergie. Daarvoor gaan deze mensen (die in werkelijkheid heel erg onzeker en bang en leeg zijn)  op de vlucht. 

Honden zien, ervaren energie van mensen veel meer en beter dan wij doen. Ze zullen dan ook eerder met angst of agressie (of soms overdreven aanhankelijkheid) naar mensen die niet betrouwbaar zijn reageren. De hond beschermt je daarmee. vertrouw je hond  en luister naar je hond. 

Niet alleen romantische relaties, maar ook in zakenrelaties,  hondentrainers en in familierelaties kun je dit tegenkomen. 

Controle willen hebben, liegen, manipuleren, mooier voordoen dan het is- geweld en geen respect voor jouw visie en mening, kleineren en jou naar de hand willen zetten. Dat zijn de kenmerken. De hond lijdt daaronder. 

All Rights reserved© . Niets mag zonder benoeming van de bron van afkomst en alleen met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming gedeeld of gepubliceerd worden. Colour of Dogs Helena Schmets. 1997-2022
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.