KWALITEIT VOOR KWANTITEIT

Ik ben oprecht betrokken, als mens en professional. 

Ik zie de hond graag OPEN- VRIJ- VOL VERTROUWEN - IN ZIJN KRACHT. ": GEZOND. PUUR ZOALS HIJ IS. 

Mijn missie is hondenmensen en mensen te informeren en bewust te maken van het voorkomen van (onbewust en/of  bewust) emotioneel misbruik en mishandeling bij honden. Vaak weten we niet beter en vaak hebben mensen dezelfde  geschiedenis.  Bijna iedere hond ( ervaring leert 9 van 10 honden) is er  op een of andere manier slachtoffer van. We krijgen het geleerd.  Het behoeft een hele bewustwording en  bewust omgang en kennis over honden om dit te voorkomen. Hier zet ik mij voor in! En tegelijk honden te helpen weer terug in kracht te komen indien nodig en de hondenouders hierbij te begeleiding bieden die nodig is om het tij te keren. 

Waarin ik mij onderscheid. 

De kracht van een goede relatie met de hond zit niet in overheersing onderdrukking, aanpassing door de hond aan de menselijke omstandigheden. (EENZIJDIG)

De kracht van geluk en goede gezondheid van de hond  zit in: 

  •  Gelijkwaardigheid, 
  • Goede liefdevolle en veilige communicatie
  • gedrag en gezondheid behandelen door reset van het (overbelaste) brein. 
  • Oog hebben voor en  aanpassing (voor zover mogelijk) van de mens aan de hond zijn prachtige conflict mijdende en (honds)trouwe natuur (welk ook in oorsprong onze natuur is) 
  • NATUURLIJKE OMGANG EN NATUURLIJKE PRODUCTEN. 
  • Honden mediamieke gaven

Ik ben als gedragstherapeut en instructrice /docent oa opgeleid door Turid Rugaas, Sheila Harper en door vele duizenden honden die ik sinds ik in 1997 begonnen ben heb  mogen leren kennen. 

Ik ben VELE MALEN gastdocent geweest bij Calming Signs, KC Geleen, Dierenasiel Schiedam, Toscanzahoeve (BE)  Country Dogs, Hondenvrienden (BE), Rhodesian Ridgeback club (BE) Turid Rugaas, Sheila Harper (GB) en franchiser bij Martin Gaus. Daar was de reis begonnen. Ik heb workshops en lezingen EN opleiding gegeven (voor mijn traumatische ervaring)  in Nederland en België. 

Ook heb ik bijscholingen en les gegeven aan Healing Touch for Animals studenten en "praten met je hond doe je zo" , Daarnaast volgden diverse natuurgeneeskundige en energetische opleidingen en ervaringen waarbij ik heb leren werken met de kracht van  woorden, bio tensor, bachbloesems, etherische oliën, homeopathie, stemvorken, bio resonantie middelen, voeding en vitamines en natuurlijke supplementen en kinesiologie (spierkrachttest bij honden) 

Een flinke levensbedreigende traumatische ervaring heeft mij en mijn honden een aantal jaren geleden,  uit de running geworpen. Hierdoor heb ik DANKBAAR veel over trauma mogen leren van honden en hoe deze te overwinnen.  En NU ZIJN WE ZO ZACHTJES AAN  WEER HEELHUIDS TERUG met HEEL veel UNIEKE kennis rijker. Waarbij o.a. het brein een belangrijke plaats inneemt in het besturen en reguleren van emoties gedrag en gezondheid van de hond. 

Als hondenmedium maak ik gebruik van mijn kwaliteiten om hond en mens te dienen. met als doel dichterbij elkaar te komen, elkaar (nog) beter, maar vooral anders te gaan begrijpen in het dagelijkse leven (met gedrag)  en ook op zielen niveau.  

Daarbij kijk ik ook, als natuurgeneeskundig en energetisch therapeut, naar de lichamelijke  en emotionele gezondheid van de hond

Dus: 

  • relationeel  (honden taal en zichtbare en onzichtbare communicatie
  • lichamelijk en emotioneel (natuurgeneeskundig en energetisch) 
  • gedragstechnisch. 

Er is de mogelijkheid dat de hond hulp krijgt om zich spiritueel en energetisch zich te kunnen bevrijden en ontdoen van emotionele lasten van mensen en andere dieren uit het heden en verleden die dus niet van hem zijn. Honden nemen alles over. Ze zijn heel gevoelig en absorberen als een spons

Te vaak zijn we daar niet van bewust en draagt de hond dat zijn hele leven mee. Hierdoor ontstaan problemen met zijn gedrag en gezondheid.  

Precies DAT maakt mij anders.

De opleiding die ik NU organiseer en verzorg is niet bedoeld voor commerciële hondentrainers en fokkers,  maar voor alle mensen die meer over en vooral VAN EN OVER honden willen leren om het leven van de eigen hond en die van anderen een stuk mooier te maken. 

ik geloof niet (meer) in hondentraining. Hoe lief en positief ook. Het komt misschien niet leuk over maar ik zie in mijn samenzijn met honden dagelijks de schadelijke effecten ervan. Ik kan het niet ontkennen en mooier maken dan het is. Dan zou ik niet eerlijk zijn. 


Mijn slogan: " Een een hond train je niet. Een hond heb je lief. 

Hondentraining IS VAAK emotioneel en psychisch misbruik. Honden worden gekleineerd, vrije wil en vrijheid wordt ontnomen, moeten luisteren, worden gedresseerd (positieve training) . 

Een kind train je ook niet. Een kind en ook een hond, heb je lief zoals hij is en geef je ouderlijke bescherming en zorg. 

In mijn lessen is dan ook GEEN sprake van training en ook niet van "opvoeding" of besturing. Maar van kennis en kunde, liefdevolle GELIJKWAARDIGE  samenwerking , vreugde, vertrouwen, basisveiligheid en samenwerking met de hond zijn NATUUR.

Ps; Ik ben geen lid meer van de APDT en PDTE omdat ik de stem van de hond wil volgen en niet de stem en theorie van mensen. 

Ik wil me daarin vrij voelen. Daarom heb ik mijn lidmaatschap van jaren bij deze organisaties opgezegd.

Ik vind dat de kwaliteit van onderwijs voor honden in Nederland slecht te noemen en te duur is. Waardoor het niet voor iedereen weg gelegd is en teveel denkt vanuit de mens. Dat brengt honden in het nauw.  Daarom heb ik besloten hier zelf wat aan te doen. 

Ik ben nu erkend Docent voor kort beroepsonderwijs. CRKBO

GEEN THEORETISCHE MAAR ECHT KENNIS VAN ZAKEN

Samen zijn met de hond is een pure liefdeservaring. 

All Rights reserved© . Niets mag zonder benoeming van de bron van afkomst en alleen met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming gedeeld of gepubliceerd worden. Colour of Dogs Helena Schmets. 1997-2022
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.