De pup

De pup is een baby. En een baby slaapt veel. Eet veel. knuffelt veel. En zo moeten we met hem omgaan en meegroeien in zijn leeftijdsfasen. Niets dominant, niets dominantiefase. Wij alles een woord geven. Het is gewoon zijn persoonlijkheid die zich ontwikkeld naar volwassenheid. En dat is voor iedere pup en puber anders. Net als jij en ik ook groot geworden zijn. Alle honden zijn en ontwikkelen zich anders. Hier hou ik rekening mee. Ik leer u dat ook te doen en hoe u dat kunt doen. 

Het is een fabel dat men een pup moet nemen om een goede binding op te bouwen.

Ik heb meer binding en verbondenheid gehad met honden die op mijn pad kwamen en ik een beter leven heb mogen geven dan ze ooit gedroomd hadden. Van alle leeftijden, soorten en maten. Zo dankbaar! Ook pups die achter gelaten zijn of niet voldeden en moederhonden die niet voldeden en afgedankt werden. Moeten we deze honden aan het lot overlaten? omdat we weer nieuwe pups kopen en maken?

Om de puppys die een nieuw leven bij nieuwe mensen tegemoet gaan geef ik van harte graag individuele en groepslessen. Bij voorkeur dus met pups uit een toevallig liefdesnestje of uit het asiel. Alle pups zijn welkom! Want alle pups zijn mij dierbaar en verdienen het beste liefdevolle leven wat er op aarde bestaat.  

 Ik ben voorstander om geen rashonden-pups te kopen bij een fokker.  Ook niet bij een zgn "erkende rasfokker" Een fokker is een fokker. De hond is een verdienmodel, ook al wordt er meestal heel veel van de honden gehouden en is er verdriet bij het afscheid. Feit is dat de moederhond dient om pups te werven en maken en dat haar baby's verkocht zijn voordat ze geboren zijn.  De toekomstige moeder hond moet zich laten dekken door een reu die door de fokker uitgezocht wordt en titels heeft . Daarvoor veel shows heeft moet lopen. Iedereen staat het vrij daar zijn eigen mening over te hebben. Ik verwacht zeker niet dat iedereen mijn mening en visie deelt. Dat is begrijpelijk. Hoeft ook niet. Dit is mijn  visie die ik ook uitdraag gebaseerd op mijn 25 jarige persoonlijke ervaring en ontwikkeling uit liefde voor de honden (sorry liefhebbende hondenfokkers, ik weet het is niet leuk te horen. Het zijn feiten. leuk of niet. 

De moederhond  wordt bijna altijd tegen haar zin gedekt of heeft geen echt thuis omdat ze in een gastgezin verblijft totdat de fokker vind dat ze niet meer voldoet en met pensioen mag.  Een  hondenshow is niet de natuur van de hond en geeft heel veel stress! (lees definitie emotioneel misbruik en vorm je eigen mening) Daarvoor moet de hond steeds geknipt, gebaad, geknipt worden en uren lang op een tafel staan. Soms krijgen, bij spaniels  bijvoorbeeld de lange oren in een krul(speld) om maar mooi te laten uitzien. Op een show wordt  uitgeblinkt. Status. Ieder ras heeft zo zijn status. Die de hond zijn natuurlijk onbezorgd leven ontneemt.  Daarbij zijn haar baby's nog voor de bevalling - op papier- al verkocht en weggegeven. Ze kan er niet eens onbezorgd van  genieten. Ze zijn al niet meer van haar. 

Dit alles heeft grote impact op haar hele leven en dit draagt ze over op haar babys. Die ook weer vaak als moederhond gebruikt gaan worden en veel te vroeg bij haar weggehaald worden. (8 weken is te vroeg!) .  Ik kan daar niet achterstaan, ondanks dat ook ik pups enorm vertederend vindt en ze liefde, ook mijn moedergevoelens,  in ieders, ook mijn hart wakker maken. Maar dat mag geen reden zijn. 


I

De pup is een hondenbaby in de groei tot zeker 3 jaar. Pas dan kunnen ze volwassen gedrag laten zien.
De pup is een hondenbaby in de groei tot zeker 3 jaar. Pas dan kunnen ze volwassen gedrag laten zien.

Ik leer u in de lessen een andere manier van omgaan met de hond. En wat de fabels in de opvoeding en samenzijn met de pup - jonge hond zijn, zodat u deze kunt vervangen door waarheden die bij de natuur van de hond aansluiten en iedere seconde vreugde en geluk brengen.

Fabels in de opvoeding zijn:

 • ik moet de baas zijn
 • De pup moet met 8 weken bij moeder weg anders is het te laat.
 • de pup moet meteen overal mee naar toe
 • de pup mag niet bijten
 • de pup moet in een bench beneden slapen
 • de pup moet ik laten huilen of in de tuin laten huilen zodat hij leert alleen te zijn
 • ik moet op training
 • de pup moet leren luisteren meteen en al voor 12 weken want dan loopt de socialisatie periode af
 • Ik moet de pup kort houden. Hij mag niet op de bank of in bed
 • Ik moet veel wandelen! elke dag enkele uren zeker 4 x!

Allemaal fabels die de pup en hond heel veel stress opleveren en de pup hinderen om zichzelf te zijn. zoals de natuur van de pup is. Het hindert de mens ook. Om lief te hebben, want we gaan uit het hart in het hoofd. Het is niet nodig. Mijn 24 jarige ervaring heeft dat bewezen. Daar mag u op vertrouwen. 

All Rights reserved© . Niets mag zonder benoeming van de bron van afkomst en alleen met uitdrukkelijke schriftelijke toestemming gedeeld of gepubliceerd worden. Colour of Dogs Helena Schmets. 1997-2022
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website.